Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://ed.pano.pl.ua/handle/022518134/1270
Назва: Дослідження стану національно-патріотичного виховання молоді: методологія, результати, перспективи моніторингу (аналітичний звіт)
Автори: Устименко, Тетяна Анатоліївна
Чарченко, Павло Станіславович
Красницька, Ольга Анатоліївна
Підгірна, Таміла Іванівна
Ланевська, Тетяна Юріївна
Ключові слова: національно-патріотичне виховання, статистичні дослідження в освіті, моніторинг, опитування в освіті
Дата публікації: 9-лют-2023
Видавництво: Полтава, ПАНО
Короткий огляд (реферат): В звіті наведено опис дослідження національно-патріотичного виховання в Полтавській області станом на осінь 2022 року, в якому взяли участь понад 1100 респондентів. Обґрунтовується актуальність, нормативна база та методологія дослідження. Наводяться результати, згідно з якими ефективність національно-патріотичного виховання можна вважати високою: його ріст відмічають 73% опитаних за кількісними даними по сумі індикаторів. Встановлено відмінності при оцінці різних по змісту індикаторів. Проведено статистичний аналіз, який показує суттєвий достовірний зв'язок оцінок національно-патріотичного виховання у різних соціально-демографічних групах: за статусом (педагоги, учні, батьки), за віком (молодь, дорослі), за територією (місто-село). Показано, які фактори мають бути в центрі уваги при подальшому моніторингу діяльності в галузі національно-патріотичного виховання. Дослідження проведено на виконання Концепції національно патріотичного виховання в системі освіти України, Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України до 2025 року, наказу Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації від 29.06.2022 р. № 120. Методологія та результати дослідження можуть бути корисними педагогам, управлінцям у сфері освіти та місцевого самоврядування, інститутам громадянського суспільства, науковцям та всім, хто на практиці реалізує діяльність у сфері національно-патріотичного виховання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://ed.pano.pl.ua/handle/022518134/1270
Розташовується у зібраннях:БІБЛІОТЕКА

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
НПВ.pdf9,41 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.